Chapter No.01: Voorgerechten
Coquille / Rode kool / Shiso
Bereidingswijze:
Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder het deksel van het aluminium bakje
Verwarm het bakje met de rode kool gedurende 6 minuten in de voorverwarmde oven
Haal de coquilles ondertussen uit het zakje, dep ze voorzichtig droog en bestrooi met zout
Verwarm een pan op hoog vuur met een klein beetje olie
Bak de coquilles aan twee kanten goudbruin en haal ze uit de pan
Haal de rode kool uit de oven en dresseer deze rechts op het bord
Verdeel hier de shiso citroencrème en postelein overheen
Dresseer de coquilles aan de linker kant van het bord
Verdeel de saus en de bieslookolie over het geheel

Chapter No.2: Tussengerechten
Rode biet / Druif / Mierikswortel
Bereidingswijze:
Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder het deksel van het aluminium bakje
Verwarm het bakje met de rode biet gedurende 8 minuten in de oven
Doe ondertussen de verveine beurre blanc in een pannetje en verwarm op laag vuur
Haal de rode biet uit de oven en dresseer midden op bord
Verdeel stippen van de mierikswortelcrème over de rode biet
Plaats hierop de ingemaakte druiven en verdeel de kappertjes over het geheel
Emulgeer met een staafmixer de saus en schenk deze rondom de rode biet

Chapter No.3: Hoofdgerecht
Ossenhaas / Pastinaak / Trompette de la morte
Bereidingswijze:
Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder het deksel van het aluminium bakje
Verwarm het bakje met de ossenhaas gedurende 8 minuten in de oven
Doe de saus ondertussen in een pannetje en verwarm op laag vuur
Haal de ossenhaas uit de oven en dresseer de pastinaak rechts en de ossenhaas links
Verdeel de krokante shiitake en de mizuna over de ossenhaas
Dresseer de saus ruim over de ossenhaas en pastinaak

Chapter No.4: Desserts
Moelleux au chocolat / Sinaasappel / Crème suisse
Bereidingswijze:
Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
Verwarm de oven voor op 180 graden
Haal de moelleux met het bakpapiertje uit het bakje
Verwarm deze gedurende 8 minuten in de oven
Haal de moelleux uit de oven als deze warm in en plaats deze in het midden van het bord
Verdeel de compote en de crème suisse over de moelleux

Chapter No.5: Brood
Zuurdesembol 80 gr. met gezouten roomboter
Bereidingswijze:
– Bak het zuurdesembrood af op 240c voor 8 minuten
– Serveer de gezouten roomboter op kamertemperatuur

Chapter No.6:
Paleta Iberica Bellota
Geniet de Paleta Iberica Bellota op kamertemperatuur

Chapter No.7:
Oesters met limoen en sjalot-sherryazijn
– Verdeel de sjalot-Sherryazijn over de oesters naar smaak
– Knijp de limoen uit naar smaak over de oester

Chapter No.8:
Kaasselectie
– Geniet de kazen op kamertemperatuur

Chapter No.9:
Vigor pinda / caramel bonbon
Geniet de bonbons op kamertemperatuur

Chapter No.10: Wine
Champagne Thienot
Chardonnay, Pinot Noir en Meunier
Uit het hartje van Reims de charmante ‘Brut’ van Thienot.

Chapter No.11: Wine
Vigor’s wine selection mousserend, wit en rood
-Alzinar Brut, Vins el Cep.
Klassieke Cava met Macabeo, Xarel.-Lo en Parellada. Net ten zuiden van Barcelona. Fijn drinkbaar, als aperitief, maar zeker ook tijdens de maaltijd.
-Ripper Chardonnay.
Ripper staat voor ‘geweldig’ in Australië. Komt vanuit Murray Darling.
Veel zon, een beetje houtrijping, verleidelijk en heerlijke drinkbaarheidsfactor.
-OT.
Catalaanse stijl rood, met Tempranillo, Syrah, Merlot en
Cabernet Sauvignon. Sappig, intens fruit, lichte houtrijping en fijne tannines.



Chapter No.12: Wine
Made for Friends
Fam. Pflüger maakt deze vriendenwijn in een 1 literfles, want wijn genieten met vrienden verdient dat extra slokje meer.
Heerlijke frisse stijl van Riesling, Sauvignon Blanc en Weissburgunder uit Pflalz.

Chapter No.13 Wine
Bernardus Pinot Noir
Ronde, volle Pinot Noir uit California met Nederlandse roots. Sexy, smeuïg en smooth.
