Chapter No.1: Voorgerecht

Coquille / Knolselderij / Dashi

Bereidingswijze:
– Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
– Verwijder de deksel van het grote aluminium bakje.
– Verwarm de oven voor op 180c
– Haal de coquilles uit het vacuüm zakje en leg deze op een stukje keukenpapier
– Bestrooi deze aan beide kanten lichtjes met zout
– Doe de dashi vinaigrette in een klein pannetje en verwarm op matig vuur
– Zet het bakje met de knolselderij bereidingen (zonder deksel) in de oven voor vier minuten
– Bak de coquilles ondertussen aan beide kanten goudbruin in iets zonnebloem olie en op het laatst een klontje roomboter.
– Haal de knolselderij voorzichtig uit het bakje met een palet mesje en dresseer deze aan de linkerkant van het bord.
– Leg de coquilles aan de rechterkant van de knolselderij onder elkaar.
– Verdeel twee eetlepels vinaigrette over de knolselderij en coquille
– Werk het gerecht af met de blaadjes postelein.

Chapter No.2: Tussengerecht

Groene kool / Kombu / Shii take

Bereidingswijze:
– Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
– Verwijder de deksel van het grote aluminium bakje en laat de aluminium folie zitten
– Verwarm de oven voor op 180c
– Zet het aluminium bakje (zonder deksel) met de aluminium folie in de oven voor 8-10 minuten.
– Verwarm ondertussen de kombu beurre blanc met truffel en emulgeer deze m.b.v. een staafmixer.
– Dresseer het groene kool rolletje in het midden van het bord.
– Spuit de bieslook crème op het kool rolletje
– Verdeel de saus eromheen
– Schep de shiitake crumble over het koolrolletje
– Verdeel de shii take pickle en de tuinkers over het koolrolletje
– Besprenkel met citroen tijm olie

Chapter No.3: Hoofdgerecht

Ossenhaas / Pompoen / Walnoot

Bereidingswijze:
– Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn
– Verwarm de oven voor op 180c
– Verwijder de deksel van het aluminium bakje
– Doe de ravioli met de jus in een passende pan en verwarm deze op matig vuur
– Doe de ossenhaas met het pompoen garnituur in de oven voor 6-8 minuten
– Dresseer de pompoen aan de rechterkant van het bord
– Verdeel de walnoot over de pompoen
– Verdeel vervolgens de oost Indische kers en de gefrituurde salie
– Schep de ravioli voorzichtig uit de jus en dresseer deze aan de linkerkant van de pompoen
– Werk de ossenhaas af met een korreltje groef zout en wat versgemalen peper
– Dresseer deze op de ravioli
– Verdeel de overige jus over de ossenhaas

Chapter No.4: Dessert

Tarte tatin / Kardamon crème / Witte chocolade

Bereidingswijze:
– Zorg dat de tarte tatin en de kardemon crème op kamertemperatuur zijn
– Verwarm de oven voor op 180c
– Haal de tarte tatin uit de verpakking en leg deze op een ovenschaal
– Verwarm deze 8 minuten in de oven
– Spuit de kardemon creme over de tarte tatin
– Bestrooi met de getoaste witte chocolade

Chapter No.5: Brood

Zuurdesembolletje 80 gr met Gezouten roomboter

Bereidingswijze:
– Bak het zuurdesembrood af op 240c voor 8 minuten
– Serveer de gezouten roomboter op kamertemperatuur

Chapter No.5:

Paleta Iberica Bellota

Geniet de Paleta Iberica Bellota op kamertemperatuur

Chapter No.7:

Oesters met limoen en sjalot-sherryazijn

– Verdeel de sjalot-sherryazijn over de oesters naar smaak
– Knijp de limoen uit naar smaak over de oester

Chapter No.8:

Kaasselectie

– Geniet de kazen op kamertemperatuur

Chapter No.9:

Vigor pinda / caramel bonbon

Geniet de bonbons op kamertemperatuur

Chapter No.10: Wine

Champagne Thienot

Chardonnay, Pinot Noir en Meunier
Uit het hartje van Reims de charmante ‘Brut’ stijl van Thienot.

Chapter No.11: Wine

Vigor’s wine selection mousserend, wit en rood

-Alzinar Brut, Vins el Cep.
Klassieke Cava met Macabeo, Xarel.-Lo en Parellada. Net ten zuiden van Barcelona.

-Ripper Chardonnay.
Ripper staat voor ‘geweldig’ in Australië. Komt vanuit Murray Darling.
Veel zon, beetje hout, verleidelijk en heerlijke drinkbaarheidsfactor.

-OT.
Maite Estevez, Catalaanse stijl rood, met Tempranillo, Syrah, Merlot en
Cabernet Sauvignon. Sappig, intens fruit, licht houtrijping en fijne tannines.

Chapter No.12: Wine

Made for Friends

Fam. Pluger maakt deze vriendenwijn met een 1 literfles.
Heerlijke frisse stijl van Riesling, Sauvignon Blanc en Pinot Blanc uit Plalz.

Chapter No.13: Wine

Bernardus Chardonnay

Sexy, zwoele Chardonnay uit California met Nederlandse roots.

Chapter No.14: Wine

Bernardus Pinot Noir

Ronde, volle Pinot Noir uit California met Nederlandse Roots.

We use cookies to give you the best experience.